Inzulin beadása egyszerűen. Hogyan lehetséges?

A cukorbetegek számára a rendszeres inzulin beadás mindennapos rutinnak számít. Kellemesnek azonban semmiképpen sem mondható, hiszen a folyamat folyamatos szúrással jár együtt. A fájdalom, a sebek és a véraláfutások elkerülése érdekében érdemes megtanulnunk, hogyan lehet gyorsan, könnyedén és szakszerűen beadni magunknak az inzulint. Ebben az orvosok és a nővérek is a segítségünkre vannak, sőt a helyes beadás megtanulása elengedhetetlen. Léteznek azonban olyan eszközök, amikkel az inzulin beadás egyszerűen megoldható.

inzulin beadása egyszerűen

Szerencsére a különböző orvostechnikai cégek számos olyan eszközt gyártanak és forgalmaznak már a piacon, amik segítik az inzulin beadását. Ilyenek a különböző speciális tűk, amikkel vékony kialakításuknak köszönhetően kevesebb fájdalommal jár a szúrás. Ez pedig jelentősen megkönnyíti az életünket, ha már kénytelenek vagyunk a szúrással bajlódni.

Mindenképp ismerjük meg a helyes beadás folyamatát, hiszen bajt is okozhatunk, ha nem vagyunk elég körültekintőek. Kérjük orvos segítségét a beadásban, akár új eszköz beszerzésekor is. Járjunk utána a különböző orvostechnikai eszközöknek és mindenképp kutassunk kényelmi eszközök után, hiszen megéri.

Vissza a tetejére