Szájhigiénia jelentősége

Rendszeres fogápolás

Fogaink épségének megőrzése érdekében érdemes nagyon odafigyelnünk a megfelelő szájhigiéniára. Sokan nem tartják be, pedig nagyon fontos lenne hogy minden étkezés után fogat mossunk. Ha evés után mindig következetesen így teszünk akkor meggátoljuk a baktériumok lerakódását fogainkban, így szinte esélyt sem adunk azok romlásának. Lényeges hogy odafigyeljünk az étkezésre is, lehetőleg minél kevesebb magas cukortartalmú ételt fogyasszunk. Az egészséges táplálkozás nagyban hozzá tud járulni fogaink épségéhez. Édesség helyett fogyasszunk inkább gyümölcsöket vagy zöldségeket. Fogmosás után használhatunk valamilyen száj vizet is, ebből ne használjunk túl sokat és ne legyen túlságosan erős mert könnyedén megmarhatja ínyünket, szájpadlásunkat. Jó minőségű fogselymet is használhatunk fogmosás után, de ezzel is óvatosan kell bánni, hogy fel ne sértsük ínyünk.

Ezenfelül érdemes legalább félévente ellátogatni fogorvosunkhoz egy ellenőrzésre, így biztosan idejében észre vesszük az esetleges problémát. Ugyan senki nem szeret fogorvoshoz járni higgyük el hogy hosszútávon ez mindenképp kifizetődő lesz számunkra. Érdemes valamilyen magánklinikát felkeresni ahol biztosan maximális odafigyeléssel fognak megvizsgálni és ellátni minket. Ez lehet nem a legolcsóbb megoldás, de ha hagyjuk elromlani fogaink akkor a későbbiekben sokkal nagyobb kiadásra kell majd számítanunk.

panoráma röntgen

Minőségi fogászati beavatkozások

A legjobb fogászatok Magyarországon a fővárosban találhatók. Rengetegen nyújtanak minőségi szolgáltatásokat, ezért érdemes jól körülnézni ezek között. Személy szerint A XI. kerületben lévő Pont 32  fogászatot ajánlanám mely rendkívül nagy tapasztalattal bír fogászati kezelések terén. Bármilyen problémával fordulhatunk hozzájuk, fogpótlás, tömések, koronák, esztétikai beavatkozások, gyökérkezelés, képalkotás panoráma röntgennel. Mindenre van megoldásuk, a legmodernebb gépekkel dolgoznak. A náluk dolgozó orvosok mindegyike szakterületének specialistája, ha hozzájuk fordulunk biztosak lehetünk benne hogy jó kezekben leszünk. Ha eddig még nem választottunk fogászatot akkor feltétlen látogassunk el hozzájuk és bizonyosodjunk meg saját magunk a hozzáértésükről. Garantáltan nem fogounk csalódni bennük.

Vissza a tetejére